Váš železničný portál
Registrovať sa

MODERNIZÁCIA ŽELEZNIČNEJ TRATE NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – PÚCHOV II.

Prevádzka 26.6.2013 22:00 Juraj Michalka Zobrazené: 3577

Keďže viem, že veľa ľudí zaujíma, ako pokračujú práce na modernizácii železničných tratí, tak som sa rozhodol aj ja pokračovať s ďalším „fotoreportom“, kde vám prinášam fotografie, ktoré zachytávajú práce na trati Nové Mesto nad Váhom – Púchov. Presnejšie však len na trati Trenčín – Púchov, pretože úsek Nové Mesto nad Váhom – Zlatovce (mimo) je už dokončený a 24. 06. 2013 prebehli v tomto úseku skúšky ETCS a aktivácia ETCS po automatické hradlo Záriečie. Rýchlostníky so 160tkou zmizli z Nového Mesta nad Váhom a posunuli sa bližšie k Trenčínu. Nasledujúce fotografie boli nafotené 22. 06. 2013.

TRENČÍN: Táto fotografia je skôr len ako upútavka na pripravovaný fotoreport, z výstavby železničného mostu, kde vám ukážem viac fotografií.
žst. TRENČÍN: Nové brány trakčného vedenia, ale zatiaľ nič iné. V Trenčíne sa najviac pracuje teraz na už spomínanom železničnom moste.
žst. Trenčín: Tento 100vkový oblúk bude po modernizácii upravený na rýchlosť 140 km/h.
TRENČÍN – TRENČIANSKA TEPLÁ: Cestný podjazd „Pred Poľom“ (červená čiara) patrí medzi jednu z najväčších stavieb, čo sa týka modernizácie v Trenčíne. Vľavo vidno, ako sa posunie trať smerom k hlavnej ceste do Opatovej nad Váhom.
TRENČÍN – TRENČIANSKA TEPLÁ
TRENČÍN – TRENČIANSKA TEPLÁ
TRENČÍN – TRENČIANSKA TEPLÁ
žst. DUBNICA NAD VÁHOM: Farebné protihlukové steny sú určite krajšie ako tie, ktoré boli použité na trati po Nové Mesto nad Váhom. Uvidíme však, koľko také krásne vydržia.
žst. DUBNICA NAD VÁHOM: Pohľad na trenčianske zhlavie.
žst. DUBNICA NAD VÁHOM: Takou zaujímavosťou bude v tejto stanici 2. nástupište, kde je popri druhej staničnej koľaji po celej dĺžke zábradlie. Je to kvôli bezpečnosti, keďže sa bude jazdiť okolo nástupišťa 160 km/h.
žst. ILAVA: V pozadí vidno, ako sa zmení trasovanie.
žst. ILAVA: V súčasnosti sa pracuje na párnej skupine staničných koľají a 2. nástupišti.
žst. Ilava: Púchovské zhlavie. Koľaj úplne vľavo viedla kedysi do vlečky, dnes už je to len slepá koľaj.
BELUŠA – PÚCHOV: Vchodové návestidlá do stanice Beluša od Púchova a ako je vidno z fotografie, pracuje sa na 1. traťovej koľaji.
BELUŠA – PÚCHOV: Vľavo za nedokončenou protihlukovou stenou je pôvodná trasa trate. Dnes sa už jazdí po novej zmodernizovanej 2. traťovej koľaji a pracuje sa na 1. TK, ktorá bude vylúčená do 16. 08. 2013.
BELUŠA – PÚCHOV
BELUŠA – PÚCHOV: Tu je ďalšie odbočenie od pôvodného telesa trate a tým sa zmenila aj poloha zastávky „Dolné Kočkovce zastávka“.
BELUŠA – PÚCHOV: Vzadu stará zastávka Dolné Kočkovce.
BELUŠA – PÚCHOV: Na tejto fotografii je vidno, o koľko sa posunula nová zastávka od pôvodnej.
BELUŠA – PÚCHOV: Zastávka bude vybavená informačným systémom, novým osvetlením, nástupišťami a samozrejme bezbariérovými prístupmi na nástupištia.
BELUŠA – PÚCHOV: Na tomto mieste máme po novom hranicu striedavého a jednosmerného prúdu.
BELUŠA – PÚCHOV
žst. PÚCHOV
žst. PÚCHOV
žst. PÚCHOV: Trenčianske zhlavie stanice.

Titulná fotografia: žst. ILAVA, púchovské zhlavie

Autor fotografií a text: JURAJ MICHALKA

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: MODERNIZÁCIA ŽELEZNIČNEJ TRATE NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – PÚCHOV II.

Status1 zo dňa 27.6.2013 12:57

žst. LADCE mi tu nejako chýbajú..
Vlaky asi budú chodiť odklonom :haha:

Reagovať

Michal Timko zo dňa 27.6.2013 13:04

žst. LADCE už zmodernizované sú :haha: 😳

Reagovať

Juraj Michalka zo dňa 27.6.2013 13:05

Tie odkazy pod článkom tam nie sú pre srandu. 😉
https://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=2597

Načo sem dávať žst. Ladce, keď sa nič nezmenilo od posledného reportu? Teda aspoň na prvý pohľad sa nič nezmenilo. A žst. Trenčianska Teplá nechýba? Tá už je tiež hotová. :byebye:

Reagovať

162005 zo dňa 27.6.2013 14:06

Kočkovce…budú vybavené bezbariérovým prístupom. No hlavné je, že zastávka je po novom v prevádzke, a ľudia sa musia od dediny trepať cez ten tankodróm a šplhať na koridorové nástupište.

Dubnica bude technicky cez prázdniny zaujímavá, keďže tam bude skupinové návestidlo, a ten peron pri 2 SK tiež (nevedel som že 2 koľaj bude priebežná).

Každopádne vďaka za článok, aspoň som si to pokojne poobzeral z domova, v robote na to nemám čas pri čítaní toaletného papiera – V rozkazu 🙂

Reagovať

Juraj Michalka zo dňa 27.6.2013 14:50

Heh. Ten toaletný papier. 😆

Spomínané skupinové návestido je vidno na fotografii s popisom „žst. DUBNICA NAD VÁHOM: Farebné protihlukové steny sú určite krajšie ako tie, ktoré boli použité na trati po Nové Mesto nad Váhom. Uvidíme však, koľko také krásne vydržia.“.

Reagovať

162005 zo dňa 27.6.2013 15:25

Naozaj. Nenapadlo ma odmerať dĺžku toho rozkazu, skúsim nabudúce. Predĺžil sa totiž o pomalé jazdy medzi Trenčínom a Trenčianskou Teplou, o napäťové výluky v Trenčíne, či najnovšie, o aktivácii ETCS L1 po AH Záriečie.

A skupinové návestidlo som dnes obzeral, bude to ozaj zaujímavé. V ZCP je uvedené NS + výpravka, od júla do septembra myslím.

A so stenami tiež súhlasím.

Reagovať

ali.t zo dňa 27.6.2013 16:17

výborný report…

Reagovať

eminem zo dňa 27.6.2013 21:26

už by som to ani nespoznal……sem budem chodiť spomínať 🙂

Reagovať

durki zo dňa 28.6.2013 5:58

Supiš report.Ďakujem.

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *