Váš železničný portál
Registrovať sa

Vlakové nešťastie v Izraeli si vyžiadalo už 8 obetí

Zahraničie 12.6.2006 18:40 Juraj Streber Zobrazené: 1010

Už 8 ľudských životov a ďalších 200 zranených si vyžiadalo železničné nešťastie neďaleko izraelského mesta Kiryat Gat, kde osobný vlak narazil do nákladného auta, stojaceho na železničnom prejazde. DOPLNENÉ! V dôsledku zrážky sa vykoľajila a prevrátila lokomotíva a prvé tri vozne vlakovej súpravy. Prepravu zranených ľudí do najbližších nemocníc zabezpečovali popri početných sanitkách aj vojaci a vojenské helikoptéry. Kvôli ťažko prístupnému terénu sa však na miesto nešťastia dostali až po 15-20 minútach.

Vo preplnenom vlaku, ktorý bol na ceste z Tel Avivu do Be’er Sheva, bolo približne 300 ľudí. Vodič nákladného auta, ktorému sa včas podarilo opustiť kabínu, vyšetrovateľom povedal, že musel nechať vozidlo na železničnej trati v dôsledku technickej poruchy. Šofér sa o hroziacom nebezpečenstve pokúsil telefonicky informovať príslušné úrady, ale jeho varovanie prišlo pre rušňovodiča neskoro. Vodič neutrpel žiadne poranenia.

Jeho výpoveď o technickej chybe potvrdili viacerí svedkovia tragédie. „Predné kolesá sa zasekli. Vodič stihol vyskočiť z kabíny predtým, ako sa spustili železničné závory,“ povedala jedna zo svedkýň havárie. Podľa jej slov vlaková súprava narazila do odstaveného auta v plnej rýchlosti.

Svetlo sveta však uzreli aj špekulácie, že vodič bol v práci už 30 hodín a tak za volantom zaspal…

Zdroj: Bleskovky, BBC

Pridajte sa do diskusie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *