Váš železničný portál
Registrovať sa

FOTO-POKRYTIE TRATE & ROZLÚČKA S PAROU

Tip na výlet 2.10.2012 16:30 administrator Zobrazené: 1788

Občianske združenie Detská železnica Košice (OZ DŽK) pozýva všetkých ľudí s fotoaparátom a kamerou k tvorbe netradičného umeleckého dokumentu o jazde jedného z pravidelných vlakov na Košickej detskej historickej železnici v objatí pestrofarebnej jesennej prírody. Špeciálny historický foto-vlak vypraví OZ DŽK na trať Košickej detskej historickej železnice (KDHŽ) v sobotu 6. októbra 2012 o 13.20 hod. Na jeho zachytenie pozýva všetkých amatérskych filmárov, fotografov a nadšencov, ktorí majú chuť so svojim fotoaparát, kamerou, alebo hoc len mobilom, zachytiť zaujímavé okamihy na trati a tým sa nezištne podieľať na tvorbe originálneho dokumentu.

Po skončení podujatia by mal každý účastník venovať kópiu záznamu nášmu strihačovi, ktorý z materiálu vytvorí originálny dokument. Preto prosíme účastníkov, aby si so sebou priniesli pripojovacie káble k svojím zariadeniam na jednej strane a USB na strane druhej (kvôli prenosu dát).

Prítomní dokumentaristi budú rozostavení pozdĺž celej trate KDHŽ – vlak na ich rozvoz bude vypravený zhruba o 13.15 hod. Následne o 13.20 bude vypravený fotogenický parný vlak na čele s historickým rušňom U 36.003 z roku 1884 (Katka), služobným vozňom D/u z roku 1886 a zakrytým vozňom pre cestujúcich ABCa/u 600 z roku 1913.

Podmienkou účasti na tomto podujatí je registrácia a súhlas autora s použitím jeho diela v pripravovanom dokumente. Registrácia a poučenie o bezpečnosti bude prebiehať od 12:15 do 12:45 hod. Výsledkom spoločnej tvorivej činnosti bude vznik netradičného strihového filmu, ktorého originálnu kópiu dostane každý jeden zaregistrovaný účastník a ktorý bude pozoruhodnou historickou spomienkou na prvú sezónu Košickej detskej historickej železnice pod vedením OZ DŽK.

Podujatie sa koná v rámci projektu Art & Fun wagon – Vagón pohody a zábavy, v rámci podujatí Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 a podporené je Ministerstvom kultúry 2013.

Napokon nezabudnite, že ešte v ten istý deň 6. októbra 2012 večer o 19.00 začne na košickej železničke originálna Noc svetiel – nočné jazdy vlakmi KDHŽ každú hodinu až do 01.00 hod.

Program:

12:15 – 12:45 hod. – registrácia účastníkov,
12:50 – 13:00 hod. – poučenie o BOZP a informácie,
13:15 – vypravenie pravidelného vlaku a návoz fotografov,
13:20 – vypravenie foto-vlaku s fotozastávkami,
13:50 – nástup účastníkov do spiatočného vlaku,
od 14:15 hod – odovzdanie materiálov, prípadná fotojazda druhého vlaku (podľa počasia a technických možností).

Priatelia košickej detskej historickej železnice sa tešia na vašu účasť!

Zdroj: Ľubomír Lehotský, predseda OZ DŽK a riaditeľ KDHŽ

Pridajte sa do diskusie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *