Váš železničný portál
Registrovať sa

Na priamej linke Nitra – Praha vypraví ARRIVA od septembra denne dva vlakové spoje

Tlačové správy 30.8.2019 13:06 administrator Zobrazené: 2040

ARRIVA prevádzkuje priame vlakové spojenie Nitry – Trenčína – Olomouca a Prahy už viac ako tri a pol roka. Linka sa teší veľkej obľube a počet cestujúcich neustále rastie. ARRIVA preto od začiatku nového školského roka nasadí na linke dva spoje denne. Pohodlne sa tak bude môcť denne odviesť až 240 cestujúcich a celkový počet priamych vlakových spojov z Nitry do Prahy sa zvýši z deviatich na štrnásť týždenne.

Ešte niekoľko dní budú môcť cestujúci z Nitry do Prahy odchádzať ráno o 6:36, v sobotu a v nedeľu aj o 12:45. Spiatočným vlakom z Prahy do Nitry môžu cestovať o 14:17, v piatok a v sobotu aj ráno o 8:36. Od 1. septembra sa z víkendových dodatočných spojov, ktoré jazdia v piatok a sobotu z Prahy do Nitry a v sobotu a nedeľu z Nitry do Prahy, stanú pravidelné denné spoje. K navýšeniu počtu vlakov pristupuje ARRIVA na základe požiadaviek cestujúcich.

 

Komfort cestujúcich vo vlakoch ARRIVA je pre dopravcu dôležitý. Vlaky ARRIVA sú preto vybavené pohodlnými sedadlami, ktoré sú u iných dopravcov štandardom len v prvej triede. Medzi ďalšie služby patrí oddychová zóna určená cestujúcim, ktorí si želajú cestovať nerušene, sústrediť sa na prácu alebo si v pokoji vypočuť svoje obľúbené skladby. O pohodlie cestujúcich sa stará stevard, u ktorého si môžu objednať občerstvenie a rôzne nápoje.

 

2019_08_30_ARRIVA_Vlak Nitra – Praha_cestovny poriadok

 

ARRIVA na Slovensku a vo svete

Spoločnosť ARRIVA pôsobí na Slovensku od roku 2008 a je najsilnejším súkromným hráčom v autobusovej doprave v Slovenskej republike. Aktuálne pôsobí v Nitrianskom, Košickom, Žilinskom a Trnavskom kraji, kde zabezpečuje mestskú, prímestskú, zmluvnú a komerčnú autobusovú dopravu. Od roku 2016 prevádzkuje spoločnosť prvé priame vlakové spojenie Nitry s Prahou a od roku 2017 aj službu zdieľaných bicyklov, tzv. bikesharing. ARRIVA má na Slovensku takmer 2 400 zamestnancov a prevádzkuje 1 350 autobusov. Tvorí ju päť dopravných spoločností, servisná spoločnosť a centrála.

ARRIVA je jedným z popredných poskytovateľov osobnej dopravy v Európe, zamestnáva vyše 53 000 ľudí a ročne prepravuje 2 miliardy cestujúcich v 14 európskych krajinách. Je súčasťou Deutsche Bahn (DB), jednej z vedúcich spoločností v oblasti osobnej a logistickej dopravy na svete a je zodpovedná za regionálne služby v oblasti osobnej dopravy DB mimo Nemecka. Prevádzkuje autobusovú, železničnú a lodnú dopravu.

Pridajte sa do diskusie!

2 komentáre k: Na priamej linke Nitra – Praha vypraví ARRIVA od septembra denne dva vlakové spoje

Rami zo dňa 30.8.2019 23:28

To ale trvalo

Reagovať

Jozef zo dňa 4.9.2019 17:07

Dobrý podvečer je to smutné ale vlakové spojenie NITRA -BRATISLAVA žiaľ nemáme.

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *