Váš železničný portál
Registrovať sa

Služby spoločnosti Wagon Slovakia Košice pri preprave automobilov vlakmi ZSSK

Slovensko 25.3.2012 22:30 administrator Zobrazené: 5249

Zvažujete možnosť pohodlnej prepravy automobilom do Prahy? Preprava automobilov vo vlakoch osobnej dopravy existuje na slovenských železniciach už viac ako 5 rokov. Za toto obdobie sa kapacity autovlakov zväčšili a rozšírili sa aj na denné spoje. Táto služba sa stáva atraktívnou, čo dokazujú stovky spokojných cestujúcich. Tak neváhajte a využite služby autovozňa aj vy. Stále neviete ako na to? Nevadí. V spolupráci so spoločnosťou Wagon Slovakia Košice, sme pre vás pripravili prehľadný článok, ktorý vám pomôže zorientovať sa.

Cestujúci môžu na prepravu áut využiť

  • nočné spojenie v EN 444/445 SLOVAKIA
  • denné spojenie v EC 120/121 KOŠIČAN
  • službu autovlaku POPRAD / PRAHA hl. n. v EN 444/445 SLOVAKIA prostredníctvom dcérskej spoločnosti Wagon Slovakia CZ, s.r.o.

Pri nočnom cestovaní máte k dispozícii lôžkový vozeň a pri dennom cestovaní Vám ponúkame občerstvenie v reštauračnom vozni.

POKYNY

Zákazník nastupuje a vystupuje do a z lôžkového vozňa v mieste nakládky a vykládky automobilu. Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. a Wagon Slovakia Košice, a.s. zabezpečuje pristavovanie lôžkového vozňa spolu s auto vozňom na miesto nakládky a vykládky na Bencúrovej ulici 13, Košice. Cestujúcich upozorňujeme, aby sa riadili pokynmi stewarda lôžkového vozňa a zamestnanca obsluhujúceho nakladaciu rampu.
Služby v lôžkových vozňoch Wagon Slovakia Košice, a. s. Foto: wgs-ke


Interiér lôžkového vozňa WLABmee. Foto: wgs-ke

REZERVÁCIA

Rezervačné doklady na prepravu v autovlaku v obidvoch smeroch sú na území Slovenskej republiky vydávané vo všetkých železničných staniciach vybavených terminálom iKVC, predávajúcich medzinárodné cestovné doklady.
Ceny za prepravu autovozňom: CENNÍK SLUŽIEB

Lehoty na predaj rezervačných dokladov

  • začiatok predaja – dva mesiace pred odchodom z nástupnej stanice,
  • ukončenie predaja – dve hodiny pred pravidelných odchodom vlaku.

Prepravné a tarifné podmienky

Maximálna výška prepravovaného automobilu môže byť 1500 mm a maximálny šírka smie byť 1850 mm. Každé motorové vozidlo musí byť sprevádzané najmenej jednou dospelou osobou s vodičským preukazom. Preprava auta bez vodiča, platného evidenčného čísla zapísaného v osvedčení o evidencii a bez medzinárodnej automobilovej poisťovacej karty je zakázaná.
Nakladacia rampa Wagon Slovakia Košice, a. s. Foto: wgs-ke

Terminál pre autovlak – Košice

Ide o ojedinelý moderne vybudovaný terminál. Cestujúceho, ktorý čaká na odbavenie dokladov pre cestu autovlakom prichýli útulne a špičkovo zariadený interiér čakárne s bezbariérovým prístupom, v ktorom nechýba veľkoplošná obrazovka, bezplatný prístup na internet, čitateľský kútik, automat na kávu, priemyselná televízia a moderné sociálne zariadenie.
Terminál pre autovlak, Košice – priestory čakárne. Foto: wgs-ke

UPOZORNENIE

Podpisom objednávky na prepravu autovlakom potvrdzuje objednávateľ správnosť a pravdivosť uvedených údajov. Pri zistení, že objednávateľom boli uvedené nesprávne, resp. nepravdivé údaje (hlavne údaje o rozmeroch vozidla), vozidlo bude vylúčené z prepravy.
Ilustračné foto na titulke: R 423 Cassovia, Teplička n/H., 18.8.2006, Bc. Michal REPKO

Úvodný text: Michal REPKO

Zdroj: Wagon Slovakia Košice, a. s.

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: Služby spoločnosti Wagon Slovakia Košice pri preprave automobilov vlakmi ZSSK

andersen zo dňa 29.2.2012 20:39

tieto sa prepravovali už v 70. rokoch min. storočia medzi stanicami Budapest – Berlin , prípadne Bad Schandau a to v medzištátnom sezónnom rychlíku Saxonia R 1474 / 1475 v letnom prázdninovom období. Boli to zvyčajne 2 – 3 vozne .

Reagovať

matey22 zo dňa 1.3.2012 11:12

Nuž čo viac dodať:
http://www.youtube.com/watch?v=dlv-4CHcNC8

😆

Reagovať

johny_pal zo dňa 1.3.2012 21:28

Veru, historická foto… dnes už je 163.051 v blonski laku,,, včera ma viezla na osobáku z a do Žiliny… :slnko:

Reagovať

eminem zo dňa 1.3.2012 21:58

A Bratislava akosi zaspala dobu……i keď je otázne, či by sa našiel dostatočný počet zákazníkov, čo by si chceli previesť auto do Prahy. :auto:

Reagovať

cermip zo dňa 27.3.2012 7:22

Z BA do Prahy je to kratka trasa na prepravu(podla mna). Inac@, v BA-Petrzalka je postavena taka auto rampa, ale neviem ci sa realne pouziva. Vo vyspelsjsich krajinach, napr. u susedov v „Rakusoch“ vozia rychliky vagony s autami(videl som pred dvoma rokmi na dovolenke v Simmeringu) btw

Reagovať

TheoKojak zo dňa 29.3.2012 6:27

Maximálne rozmery…. no a čo minimálne, tak som raz uvažoval íst trabikom, ale pri hmostnosti 615kg mam strach aby ho nesfúklo pri Štrbe 😆

Reagovať

andersen zo dňa 31.3.2012 16:01

Nemaj strach, vieš koľko trabantov behalo po Slovensku počas DDR, až doteraz. Však ich už veľa nie je. 😉

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *