Váš železničný portál
Registrovať sa

RegioJet na Slovensku štartuje nábor rušňovodičov

Slovensko 18.5.2015 8:09 administrator Zobrazené: 3061

V rámci príprav na rozšírenie prevádzky a ďalšieho rozvoja aktivít na Slovensku rozbieha RegioJet nábor rušňovodičov. Okrem oslovenia tých, ktorí rušňovodičmi už sú, sa zameriava aj na šoférov autobusov. Tým plánuje ponúknuť možnosť rekvalifikácie na rušňovodičov na náklady RegioJetu a následne aj atraktívne zamestnanecké podmienky. RegioJet sa taktiež pripravuje na výrazné rozšírenie svojich aktivít, keďže od decembra plánuje vypravovať spoje medzi Bratislavou a Košicami až v trojhodinovom takte. Zároveň sa plánuje zúčastniť pripravovaných výberových konaní na prevádzkovanie vlakových spojov na nových trasách. Nábor a výchova nových rušňovodičov je jedným zo základných predpokladov ďalšieho rozvoja RegioJetu ako popredného železničného dopravcu na Slovensku.

RegioJet na Slovensku štartuje nábor rušňovodičov a oslovuje aj šoférov autobusov, ktorým ponúka možnosť stať sa rušňovodičom a zarobiť o stovky eur viac ako doteraz

Radim Jančura: „Šoférom autobusov ponúkame jedinečnú možnosť rekvalifikácie na rušňovodičov na naše náklady a zarobiť postupne aj o stovky eur viac ako doteraz.“

„Platy súčasných rušňovodičov RegioJetu sme aktuálne zvýšili o 100 eur, a zároveň sme pre nich pripravili systém atraktívnych bonusov, ako sú vernostné odmeny, systém benefitov nazývaný cafeteria či rekonvalescenčné pobyty. Chceme tak motivovať jednak našich súčasných rušňovodičov, ale takisto osloviť nových uchádzačov spomedzi strojvodcov, ako aj šoférov autobusov s praxou. Tým tak ponúkame jedinečnú možnosť zarobiť postupne aj o stovky eur mesačne viac ako v aktuálnom zamestnaní,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

„RegioJet si chce vychovať vlastný kolektív rušňovodičov. Pre motivovaných kandidátov z radov skúsených šoférov autobusov aspoň so 6 ročnou praxou, ktorí prejdú profesným náborom, plánujeme vzdelávací systém a umožníme im stať sa rušňovodičmi na naše náklady za predpokladu profesného záväzku. S tým je spojená i možnosť vyššieho zárobku,“ dodáva Radim Jančura.

Šoféri autobusov s praxou sú ideálni kandidáti

Nábor kandidátov aj spomedzi šoférov autobusov rozbieha RegioJet aj z dôvodu dlhodobého nedostatku rušňovodičov na Slovensku i v susednom Česku. Šoféri autobusov s praxou majú naviac za sebou skúsesnoti s prepravou cestujúcich a tým pádom sú aj zodpovednejší.

„Na slovenských železniciach plánujeme kontinuálny rozvoj, preto chceme potrebu nových rušňovodičov riešiť z hľadiska dlhodobej udržateľnosti, teda preškolením na nových strojvodcov. Skúsení šoféri autobusov sú optimálnymi kandidátmi, ktorí môžu vyriešiť problém so všeobecným nedostatkom kvalifikovaných absolventov technických priemysloviek so záujom o povolanie rušňovodiča. Práca za volantom naviac vyžaduje veľkú zodpovednosť, čo je nevyhnutný predpoklad i pre prácu rušňovodiča,“ dodáva Radim Jančura.

Rušňovodiči na Slovensku naviac pracujú s modernou technikou, ako sú nízkopodlažné jednotky Desiro a Talent, či lokomotívy Vectron, ktorých obsluha už nevyžaduje také skúsenosti z dieľní a údržby, ako tomu bolo pri starej technike. Lokomotívy Vectron patria medzi technickú špičku jazdiacu na koľajniciach v Európe, a práve tieto najmodernejšie 4-systémové lokomotívy jazdia v službách RegioJetu na Slovensku na vlakoch InterCity.

Finančné i nefinančné benefity

RegioJet pripravil pre najlepších uchádzačov, ale aj svojich súčasných rušňovodičov, hneď niekoľko foriem odmeňovania. Všetci rušňovodiči žltých vlakov budú mať po troch a piatich rokoch nárok na vernostnú odmenu v hodnote vždy v hodnote niekoľko sto eur.

Po piatich rokoch v RegioJete taktiež vznikne každému rušňovodičovi nárok na 7-dňový rekondičný pobyt v hodnote niekoľko sto eur a následne každé dva roky bude môcť podobný pobyt absolvovať opätovne.

Záujemcovia sa môžu hlásiť už teraz

„Aj tento systém benefitov je neklamným znakom toho, že na Slovensku svoje rozvojové aktivity plánujeme v dlhodobom horizonte a pre náš tím chceme získať tých najlepších ľudí, ktorí podporia napredovanie RegioJetu k našim zákazníkom,“ dodáva Radim Jančura.

Všetci záujemcovia o pozíciu rušňovodiča v žltých vlakoch RegioJet môžu už teraz zasielať svoje životopisy na adresu spoločnosti RegioJet – zamestnanie@regiojet.sk.

Rušňovodiči spoločnosti RegioJet riadia vlakové súpravy na dvoch trasách: Na trase z Bratislavy do Košíc a späť na vlakoch InterCity pracujú v najmodernejších lokomotívach spoločnosti Siemens Vectron, ktoré patria medzi európsku špičku. Na trase z Bratislavy do Komárna a späť pracujú v dvoch druhoch súprav spoločnosti Siemens – Talent a Desiro, ktoré patria do portfólia moderných jednotiek určených na regionálnu prepravu cestujúcich.

Spoločnosť RegioJet prevádzkuje na Slovensku na vlastné komerčné riziko tri páry vlakov InterCity na trase z Bratislavy do Košíc a späť, dva páry vlakov kategórie EuroCity spájajúce Slovensko s Českou republikou a vo verejnom záujme zabezpečuje aj prepravu cestujúcich na trase Bratislava

RegioJet

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: RegioJet na Slovensku štartuje nábor rušňovodičov

M262.061 zo dňa 18.5.2015 19:08

Čudné! V slovenskej i českej tlači R.J. nepriaznivo komentuje, že vláda nechce dotovať nové zľavy na vlakoch IC s tým, že bude musieť z dôvodu finančnej stráty odísť z trhu, na druhej strane rozvíja aktivity na získanie nových pracovníkov a bude rozširovať svoje služby….

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *