Váš železničný portál
Registrovať sa

RegioJet dostal ľudí z áut do vlakov: Strojnásobil počet cestujúcich a zatraktívnil obce na juhu Slovenska

Tlačové správy 4.3.2015 8:22 administrator Zobrazené: 1270

4. marca 2015 uplynuli presne 3 roky, čo súkromný prepravca RegioJet prevzal trať Bratislava – Komárno po štátnom prepravcovi Železničnej spoločnosti Slovensko a za tento čas sa mu podarilo počet cestujúcich takmer strojnásobiť. Žlté moderné vlaky dokázali, že s rastúcou kvalitou služieb dokážu cestujúcim ponúknuť alternatívu k automobilovej doprave a vlaková doprava môže byť pre cestujúcu verejnosť atraktívna.

Spoločnosť RegioJet prevzala 4. marca 2012 linku z hlavného mesta do Dunajskej Stredy a Komárna po štátnom prepravcovi ZSSK. Kým za posledný rok prevádzky ZSSK na tejto trati prepravila necelých 790 tisíc cestujúcich, žlté súpravy RegioJet už za prvý rok svojej prevádzky prepravili o takmer pol milióna cestujúcich viac ako štátny vlakový prepravca za rok 2011.

Trend rastu pokračoval aj v nasledujúcich dvoch rokoch – za tri roky sa tak spoločnosti RegioJet podarilo východziu štatistiku ZSSK takmer strojnásobiť, keď za minulý rok na tejto linke prepravil viac ako dva milióny cestujúcich.

„Moderné vlaky RegioJet dokázali, že keď sa cestujúcim ponúknu kvalitné služby, sú ochotní vymeniť svoje auto za vlak. Za tri roky sme dokázali, a to ešte skôr, ako vošiel do platnosti kontroverzný populistický zákon o bezplatnej vlakovej preprave z dielne Roberta Fica, že osobná vlaková doprava sa dá na Slovensku robiť aj inak – kvalitne, zodpovedne a hlavne príťažlivo pre cestujúcu verejnosť,“ hovorí majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura a dodáva:

„Žltým vlakom sa naviac podaril husársky kúsok – na trhu s realitami v okolí hlavného mesta sa kupujúci aktívne zaujímajú, či v danej obci stoja naše vlaky. RegioJet zatraktívňuje každú obec s vlakovou zástavkou.“

Osobné vlaky a regionálne expresy RegioJet premávajú na trase Bratislava – Komárno a späť na základe objednávky Ministerstva dopravy SR vo verejnom záujme. Denne spájajú Komárno s hlavným mestom viac ako 15 pármi spojov, v blízkom okolí Bratislavy zabezpečuje prepravu cestujúcich takmer 30 párov spojov.

Samozrejmosťou v každej modernej súprave je bezplatné pripojenie na internet prostredníctvom Wi-Fi, k dispozícii sú i viaceré tituly časopisov. Súpravy sú nízkopodlažné, čo ocenia hendikepovaní cestujúci či seniori. V Dunajskej Strede a Kvetoslavove môžu cestujúci využiť bezplatné parkovanie na záchytných parkoviskách.

Spoločnosť RegioJet okrem vlakov na trase Bratislava – Komárno naviac od decembra 2014 prevádzkuje aj moderné vlaky InerCity RegioJet na trase Bratislava – Žilina – Košice a od začiatku februára 2015 aj autobusovú linku Bratislava – Nitra – Banská Bystrica. V oboch linkách poskytuje nadštandardný žltý sevis – stevardov a stevardky na palube, ktorí každému cestujúcemu ponúknu minerálnu vodu, kávu či dennú tlač zdarma. Samozrejmosťou je aj bezplatné Wi – Fi pripojenie na internet.

Prehľad nárastu cestujúcich za 3 roky prevádzky spoločnosťou RegioJet:

2011 – 789 tisíc cestujúcich (ZSSK)

2012 – 1,252 mil. cestujúcich (RJ SK)

2013 – 1,776 mil. cestujúcich (RJ SK)

Pridajte sa do diskusie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *