Váš železničný portál
Registrovať sa

Vplyvom počasia dnes vlaky meškajú aj 300 minút

Stručne z naších tratí... 15.3.2013 2:10 administrator Zobrazené: 1933

Mnohí z nás si mysleli, že jar sa pomaly ale isto začala, no pretrvávajúca nepriaznivá poveternostná situácia výrazne komplikuje dopravnú situáciu na cestách i na železnici. V mnohých krajoch bol vyhlásený kalamitný stupeň, na staniciach čakajú desiatky niekde stovky cestujúcich na zmeškané vlaky, ktoré prekračujú aj 300 minutové meškania..V Košiciach a okolí, Je aktuálne vyhlásený 2. stupeň zimnej pohotovosti. Na trolejovom vedení v úsekoch Košice – Čierna nad Tisou a Trebišov – Čierna nad Tisou je hlásená námraza. Niektoré trate sú úplne nezjazdné. Aktualizované o 15:20



Vplyvom počasia je prerušená doprava v úseku Trebišov – výh. Slivník. Vlaky jazdia v tomto úseku odklonom cez Michaľany. V žst. Nové Zámky je vyhlásený II. stupeň zimných opatrení. Vlaky z Nových Zámkov v smere na Bratislavu meškajú 30 – 90 minút. Rýchlik 801 v žst. Šurany zastavil s meškaním +240 minút. V žst. Šurany nefungujú výhybky. Ex 530 je v úseku Banská Bystrica – Zvolen odrieknutý.


Meškania vlakov na Slovensku nájdete TU.

Meškania vlakov v Českej republike nájdete TU.

Prehľad výluk na sieti ŽSR nájdete TU.


R 801 Poľana odišiel zo železničnej stanice Palárikovo zmeškaný 300 minút. Ostatné vlaky, stojace v Palárikove, pokračujú už v jazde zmeškané 50 do 100 minút. Situácia sa zlepšuje aj v stanici Nové Zámky, vlaky odchádzajú zmeškané 50 až 100 minút.

Problémy majú aj maďarské železnice.

EN 174 Jan Jesenius príde do Štúrova zmeškaný 300 minút. EN 477 Metropol a EC 271 Petrov stoja v Štúrove na výstupe zo SR a čakajú na maďarskú vlakovú čatu.

– Na trati Čierna nad Tisou – Slovenské Nové Mesto nejazdí elektrická trakcia, preto 50% vlakov je odrieknutých.

– Trať Slivník – Trebišov je neprejazdná. Vlaky jazdia odklonom cez Michaľany.

– Vo Vysokých Tatrách v úseku Štrbské Pleso – Vyšné Hágy nejazdí Tatranská elektrická železnica. ZSSK zabezpečila náhradnú autobusovú dopravu.

– Prerušená doprava v úseku Harmanec – Jaskyňa Úľanka, z dôvodu nárazu vlaku do spadnutého stromu.

– Naďalej je neprejazdná trať Tisovec – Pohronská Polhora z dôvodu zaplavenia trate.

ZSSK sa cestujúcim ospravedlňuje za spôsobené problémy. O vývoji situácii bude ZSSK priebežne informovať.

Vlaky na východe meškajú 180 minút

Najväčšie problémy sú na železniciach Zemplína a na Tatranských elektrických dráhach.

VÝCHODNÉ SLOVENSKO. Extrémne nepriaznivé počasie spojené so snežením a najmä so silným nárazovým vetrom komplikuje situáciu aj v železničnej doprave.

Podľa slov Martiny Pavlíkovej hovorkyne ZŠR, veľmi komplikovaná situácia je v rámci východného Slovenska na tratiach Košice – Trebišov a Košice – Čierna nad Tisou v celom úseku.

„Silný nárazový vietor spôsobuje zafúkanie výhybiek. Mráz zasa komplikuje fungovanie trakčných vedení. Na nich je hustá námraza, čo bráni spojeniu rušňa s trakčným vedením a tým bráni prechodu elektrického prúdu do rušňa. Aj z toho dôvodu osobná vlaková doprava má výrazné meškanie. Niektoré vlaky v regionálnej doprave sú odrieknuté, preto vyzývame cestujúcich, aby keď nemusia, necestovali, resp. zvážili svoju cestu. Na odstránení komplikácií máme v teréne všetky stroje a zariadenia, ktoré z trakčného vedenia oklepávajú silnú námrazu,“ aktuálne informovala M. Pavlíková.

Podľa správ SHMÚ takáto situácia so silným vetrom by mala pretrvávať až do 12. hod., kedy by mal vietor postupne ustáť.

Problémové úseky

Na východnom Slovensku spôsobila počasie výrazné problémy napríklad na trati Čierna nad Tisou – Slovenské Nové Mesto, kde nejazdí elektrická trakcia. Z tohto dôvodu je 50 percent vlakov v tomto úseku odrieknutých. Trať Slivník – Trebišov je neprejazdná a vlaky jazdia odklonom cez Michaľany.

Momentálne nepremáva ani Tatranská elektrická železnica v úseku Štrbské Pleso – Vyšné Hágy. ZSSK zabezpečila v tomto úseku náhradnú autobusovú dopravu.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/6734732/vlaky-na-vychode-meskaju-aj-tri-hodiny.html#ixzz2Nb253cof


Košice – R 604 – 362.005. Autor: Maroš Lesňák.

Podmytie trate Tisovec – Pohronská Polhora

Včera dopoludnia pred desiatou bola prerušená doprava na trati Tisovec- Pohronská Polhora z dôvodu podmytia trate vodou. Pre cestujúcu verejnosť bola zabezpečená náhradná autobusová doprava. Výluka a oprava trate potrvá niekoľko dní.

BRATISLAVA (15. marca 2013) – Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) informuje o vplyve nepriaznivého počasia na celej sieti Železníc SR. Z toho dôvodu meškajú niektoré vlaky do 100 minút. Najväčšie problémy sú v železničnej stanici Palárikovo, kde v súčasnosti stojí päť rýchlikov. Rovnaká situácia je v železničnej stanici Nové Zámky.

  • Na trati Čierna nad Tisou – Slovenské Nové Mesto nejazdí elektrická trakcia, preto 50 % vlakov je odrieknutých.
  • Trať Slivník – Trebišov je neprejazdná. Vlaky jazdia odklonom cez Michaľany.
  • Vo Vysokých Tatrách v úseku Štrbské Pleso – Vyšné Hágy nejazdia Tatranské elektrické železnica. ZSSK zabezpečila náhradnú autobusovú dopravu.
  • Naďalej je neprejazdná trať Tisovec – Pohronská Polhora z dôvodu zaplavenia trate.

ZSSK sa cestujúcim ospravedlňuje za spôsobené problémy. O aktuálnej situácii bude ZSSK informovať.

Situácia v osobnej železničnej doprave v Košiciach a okolí, ktorú komplikujú silný vietor a sneženie, je stále nepriaznivá. Najväčšie problémy sú v úseku Čierna nad Tisou – Michaľany, vlaky meškajú do 90 minút. Po uzle Košice vyhlásili 1. stupeň zimnej pohotovosti aj Bratislava hlavná stanica, Nové Zámky, Levice a Palárikovo.

ZDROJ: ZSSK, Korzár

Titulná fotografia zachytáva situáciu z 07.02.2013

Fotografie v člnku, monitorujúce situáciu na Spiši: Tomáš Mlynarčík.

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: Vplyvom počasia dnes vlaky meškajú aj 300 minút

aladin zo dňa 15.3.2013 19:19

Pýtam sa, kto v tomto štáte porušuje dráhový zákon?
Čo robí správca infraštruktúry.
Ako je možné, že akési drevečko spadne odkiaľsi na trať, keď tam nemá čo robiť?
Ono to drevečko totiž nemá čo robiť ani v ochrannom pásme dráhy. Diktát ekoteroristov, pardon ochranárov?
Tu asi fakt treba byť „uvedomelým občanom“ a ísť začať podávať rôzne trestné oznámenia, najlepšie anonymne, resp. elektronicky a vo veľkých sériach. Na každého a za všetko, ono sa potom úradníčkovia spamätajú a poolicajti nebudú buzerovať pri cestách, ale budú naháňať priestupcov.

Reagovať

pilkus zo dňa 15.3.2013 20:40

krásne si to vyjadril ! ! !

btw Zr 1845 (754.011) dnes na harmanci vyrábala štiepku z popadaných smrekov

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *