Váš železničný portál
Registrovať sa

Preprava elektrickej jednotky 575 pre Litvu

Prevádzka 9.9.2008 22:00 administrator Zobrazené: 2939

  Včera 09.09.2008 bola z Ostravy do Hanisky pri Košiciach prepravovaná elektrická dvojpodlažná jednotka určená pre Litavské železnice (Lietuvos geležilenkiai) vyrobená v Ostrave (ŠKODA VAGONKA a.s), zo skúšok v areáli Škoda Plzeň. Jedná sa o úpravu jednotky 471 ČD, „CityElefant“, ktorá by mala v budúcnosti zaisťovať linku ďiaľkovej dopravy v Litve.

Táto jednotka bola zaradená do Pn vlaku (131.039+131.040), kde boli na začiatku a konci jednotky slovenské ochranné vozne U-x (domovská stanica Čierna nad Tisou) slúžiace k spojeniu vozňov s automatickým spriahadlo SA3. Keďže jednotka bola vypnutá z priebežnej brzdy, maximálna rýchlosť tohto vlaku dosahovala 50 km/h.


Moderná jednotka vchádza do centra Spiša.


Litavský City Elefant vchádza do žst. Spišská Nová Ves.


V žst. Spišská Nová Ves zastavil nákladný vlak pri dopravnej kancelárii cca na 2 minúty. Po prebraní vlakového rozkazu, pokračoval ďalej.


K nádhernej jednotke Litva „vyfasovala“ aj sadu novučičkých širokorozchodných podvozkov.


Sympatické logo Litavských železníc.


Prepravná listina


Škodovka zanechala v oknách aj malý „prezent“.


Po krátkom pobyte na Spiši, sa nákladný vlak pohol.

Niečo o jednotkách radu 575 LG:

Elektrické dvojpodlažné jednotky rady 575 (označenie celej jednotky vychádza z českých zvyklostí, v Litve však bude označená radou 211 pre elektrický vozeň, 44 pre vložený vozeň a 307 pre riadiaci vozeň) konštrukčne vychádza z jednotiek rady 471 ČD „CityElefant“, vyznačujúce sa však radou odlišností:

Predovšetkým sú určené pre rozchod 1520 mm a zároveň sa jedná o prvé jednotky tohto typu v prevedení pre striedavú trakčnú sústavu 25 kV 50Hz.

Stroje budú nasadené na trati Vilnius – Kaunas a ich maximálna rýchlosť je stanovená na 160 km/h (u 471 ČD hodnota maximálnej rýchlosti činí 140 km/h). V súlade s potrebami dopravcu bol dosadený zabezpečovač KLUB-U, k zvýšeniu bezpečnosti cestujúcich a ako ochrana pred vandalizmom bude slúžiť vnútorný aj vonkajší kamerový systém. Pohodlie pri cestovaní môže byť ďalej zvýšené dosadením automatov na cestovné lístky a teplé alebo studené nápoje. Na rozdiel od rady 471 ČD nebudú jednotky 575 vybavené plošinou pre vozičkárov, ale iba nájazdovými rampami, čo by ale vzhľadom k výške nástupíšť na danej trati malo byť celkom dostačujúce.

Rýchly výstup a nástup cestujúcich umožňujú na každej strane vozňa dvoje dvojkrídlové predsuvné dvere široké 1340 mm, s úrovňovými vstupmi z nástupísk 550 mm nad TK. Komfortné cestovanie zaisťujú pohodlné sedadlá a klimatizácia všetkých oddielov pre cestujúcich a stanovištia rušňovodiča. Horný oddiel v elektrickom vozni je 1. triedy. Jednotka je vybavená vákuovým systémom WC.


Lúče pomaly zapadajúceho slnka hladia pravdepodobne naposledy túto jednotku na území spiša.



RAILPAGE.NET
praje Litavskému „City Elefant-ovi“ čo najviac kilometrov bez nehôd a len dobrú prezentáciu českého podniku ŠKODA.

Spolupráca: Kotva
Technické info: zelpage.cz, vagonka.cz

Autori: Lubosh, Peto5o

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: Preprava elektrickej jednotky 575 pre Litvu

Ostravak zo dňa 10.9.2008 9:12

Není určená pro Lotyšsko, ale pro Litvu.

Reagovať

Peter Dirga zo dňa 10.9.2008 10:02

Ostravak

Dakujeme za opravu. btw Zamena s Lotysskom bola len pri dvoch popiskoch :pohoda:

Reagovať

Safino zo dňa 10.9.2008 18:56

Kde je teraz?

To budú prevezovať v Haniske?

Reagovať

rodney001 zo dňa 11.9.2008 7:21

Zaujímavý članok.
Inak pre úplnosť, po slovensky sa nepíše „litavských“, ale „litovských“. Je to predsa Litva a nie Litava.

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *