Váš železničný portál
Registrovať sa

Venice Simplon Orient Express 2012 s Hugom 350.004

Stručne z naších tratí... 6.7.2012 18:20 Juraj Streber Zobrazené: 2062

Dnes v piatok 6. júla 2012 sa v skorých ranných hodinách prehnal naprieč Slovenskom svetoznámy vlak Orient Express. Do je ho čela sa postavil v našich končinách ešte populárnejší retro rušeň 350.004 Hugo. Prekrásne slnečné počasie nám pripravilo dokonalý fotozážitok a tak nám dovoľte, aby sme sa o neho s vami podelili.
Hodinky ukazujú presne 4:43 hod. a Hugo sa ešte pod rúškom tmy vydáva zo stanice Bratislava Nové Mesto na cestu k poľským hraniciam. O 45 minút neskôr sa v skorých paprskoch letného slnka prvýkrát objavuje pred našimi objektívmi – pri prechode stanicou Veľké Kostoľany.

Pohľad na impozantnú súpravu známeho vlaku – 17 nostalgických vozňov VSOE RIC, o celkovej hmotnosti 944 ton a o dĺžke 400 metrov pokračuje vo svojej ceste koridorom na sever Slovenska. Vlak vyrazil z talianskych Benátok ešte včera večer, a po návšteve Krakowa bude jeho týždňová cesta pokračovať cez Drážďany a Paríž až do Londýna. Len pre zaujímavosť lístok pre jednu osobu na túto cestu je od 6 610 EUR vyššie.

Hugo si však s dlhou a ťažkou súpravou bravúrne poradil a väčšinu cesty zdolával s neustálym náskokom. Na nasledujúcich fotografiách míňa cementáreň v Ladcoch a necháva za sebou aj vlaky pravidelnej osobnej dopravy.

O necelú polhodinku neskôr sa Hugo s Orientom blížia k Žiline. Nasledujúce fotografie v malebnom prostredí Hričovskej priehrady nepotrebujú ďalší komentár.

Po krátkej prevádzkovej zastávke na starej zriaďovacej stanici v Žiline, kde vlak pribral postrk v podobe 162.002, sa Orient Express vydal na ďalšiu cestu do Krakowa.

S Hugom a Orientom sa rozlúčime zábermi od Budatínskeho zámku a Brodna, odkiaľ už pokračoval vo svojej ceste ďalej bez našeho sprievodu.


Pre Railpage.net:
2012 © Vladimír Bokora (voloď), Marián Končelík (mafo), Ivo Končelík (IvoK) , Juraj Michalka (Shark) a Juraj Streber (www.jstrains.sk).

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: Venice Simplon Orient Express 2012 s Hugom 350.004

treno zo dňa 8.7.2012 18:51

Náhodne sa mi ho podarilo zachytiť v Trenčianskej Teplej.
http://www.youtube.com/watch?v=doPjf2kkOmc&feature=plcp

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *