Váš železničný portál
Registrovať sa

Električky v lotyšskom Daugavpilse

Zahraničie 13.2.2015 23:00 delimon Zobrazené: 1871

V lete 2014 som absolvoval zaujímavú cestu do Helsínk cez Poľsko, Litvu, Lotyšsko a Estónsko. Počas nej som navštívil aj druhé najväčšie Lotyšské mesto – Daugavpils. Je to jedno z troch Lotyšských miest, kde jazdia električky. Neveľkú sieť pozostávajúcu z 3 liniek je možné prejsť za jedno dopoludnie. Nadšenca tohto druhu mestskej hromadnej dopravy isto poteší zloženie vozidiel – zastúpené sú tu lotyšské, československé a ruské vozne.

Električková spoločnosť Daugavpilsu (Daugavpils tramvaju uzņēmums) bola založená v roku 1946. Piateho novembra 1946, vyšla prvá električka do ulíc mesta. Spoločnosť mala 75 zamestnancov a 10 vozňov. Celková dĺžka tratí bola vtedy 5,7 kilometra. Rozchod koľajníc snáď ani netreba pripomínať – 1524 mm. Električková sieť sa potupne rozrastala až do roku 1990 na súčasných 27 kilometrov tratí na 3 linkách. V súčasnosti vozňový park tvorí 45 vozňov typu KTM (továreň Ust-Katov, Rusko), Tatra (12 kusov T3D zakúpených v roku 2002 z nemeckého mesta Shwerin) a RVZ (továreň v Rige). Typickým znakom tamojších električiek sú tyčové zberače. Dopravu zabezpečuje mestský podnik Električková spoločnosť.

Mapa električkovej siete mesta Daugavpils. Pre zväčšenie náhľadu kliknite na obrázok.

Čo sa týka cestovného, určite prekvapia dva fakty – prvým je zaujímavá cena za cestovný lístok – 43 centov a druhým je prítomnosť sprievodcov v električkách, ktorý predávajú cestovné lístky na jednotlivé cesty. Snažil som sa zistiť, či sa nedá kúpiť niečo ako celodenný lístok, no ak si prepočítate že za všetky 3 linky ak ich prejdete tam aj späť, zaplatíte iba 2,58 EUR, nebude vám takýto lístok potrebný.

V čase mojej návštevy prebiehal čulý ruch na rekonštrukcii a oprave tratí, asi v 2 prípadoch som bol na prvý pohľad presvedčený, že ďalej električka nepôjde a budeme musieť prestúpiť do náhradnej autobusovej dopravy. Na moje prekvapenie bolo všetko uspôsobené tak, aby električky dané miesto obišli a tým neutrpela ani jedna z troch liniek v celej jej dĺžke.

Ak sa rozhodnete navštíviť toto zaujímavé mesto s obrovskou starodávnou vojenskou pevnosťou, príjemným námestím, malou ale o to príťažlivejšou Zoo, odporúčam ubytovanie v hoteli Duets, nachádzajúci sa blízko železničnej stanice, medzi rozvetvením tratí, po ktorých burácajú dieselové dvojičky. Je pravda, že podlaha v izbe sa pri prechode týchto strojov trošku triasla, ale ako správnemu železničnému nadšencovi mi to nevadilo. Potešila ma najmä cena za noc s raňajkami, krásne, čisté, pohodlné a klimatizované izby. Ak k tomu je treba pripočítať mimoriadne milý a ochotný personál hotela.

Vozeň KTM prichádza na zastávku neďaleko železničnej stanice.


Vozeň KTM na konečnej zastávke Butlerova ulica.


Vozeň RVZ vychádzajúci z vozovne.


Žeby sa pri rekonštrukcii trate netrafili?


Rekonštrukcia tratí v skutočnosti prebiehala naozaj ukážkovo, ani jeden úsek nemusel byť nahradený autobusovou dopravou.


Dôkaz poctivej ručnej práce.


Koncový úsek trate na obratisko Forštadte je jednokoľajný.


Nízke domy, električková trať a prašná cesta, to všetko skôr pripomína obec ako druhé najväčšie mesto Lotyšska.


Cestovný lístok si kúpite výhradne u sprievodkyne v električke.


Obratisko Stropi.


Určite si nenechajte újsť návštevu obrovskej vojenskej pevnosti.


Námestie Daugavpilsu s električkami ČKD Tatra.

© OCHOTNICA, M.: Električky v lotyšskom Daugavpilse, [online]. Poprad: RAILPAGE.NET, 2015, ISSN: 1339-1690

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: Električky v lotyšskom Daugavpilse

TheoKojak zo dňa 14.2.2015 8:49

To je paráda !

Reagovať

DIGZ zo dňa 14.2.2015 15:58

Zaujímavé 🙂

Reagovať

Vladino zo dňa 14.2.2015 17:45

Zaujímavé zberače 🙂

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *