Váš železničný portál
Registrovať sa

Maratónsky vláčik do Turne nad Bodvou

Tip na výlet 29.9.2014 13:00 administrator Zobrazené: 1251

Košický maratón oslavuje 90 rokov od svojho prvého štartu z Turne nad Bodvou do Košíc. Aj preto Maratónsky klub a Klub historických koľajových vozidiel 4. októbra vypraví z košickej hlavnej stanice do Turne n. Bodvou mimoriadny historický vlak. Starým motoráčikom sa môžu na miesto prvého štartu odviesť všetci záujemcovia, ktorí chcú vidieť ono historické miesto a zároveň sa zabaviť a stráviť pekný jesenný deň v prírode.

„Máme túžbu malým aj veľkým lokálpatriotom ukázať, odkiaľ odštartovali prví maratónci jedného z najstarších maratónov na svete. Na pamiatku tejto udalosti vyrazí z Turne skupinka ôsmich retro maratóncov, presne tak ako pri prvom štarte smerom do Košíc,“ pozýva jeden z organizátorov jazdy a člen Maratónskeho klubu Ladislav Olexa. Pre návštevníkov je pripravený bohatý program, o ktorý sa postará obec Turňa nad Bodvou a Košický samosprávny kraj.

Pre zväčšenie náhľadu kliknite na plagát, ktorý sa otvorí v jpg. súbore.

„Na nenáročný výlet pozývame najmä rodiny s deťmi a všetkých, ktorí majú radi maratón a blízke okolie Košíc. Lákadlom bude turistický výstup na Turniansky hrad, ale aj celodenné tvorivé dielne populárnej rozprávkovej krajiny Tašíkovo, ktorá sa pod hradom predstaví v rámci programu Terra Incognita,“ dopĺňa program Ľubomír Lehotský z Klubu historických koľajových vozidiel (KHKV). Miest vo vlaku je pomerne dosť, no kto si ho chce poistiť, mal by si ho už tradične radšej rezervovať prostredníctvom stránky www.khkv.sk.

Cestovný poriadok:

Stanica prích. odch. Poznámka
Košice
08:00 Maratónsky vláčik
Turňa nad Bodvou 08:45
Stanica prích. odch. Poznámka
Turňa nad Bodvou
14:30 Maratónsky vláčik
Košice 15:15

V tomto roku vyráža na „maratónsku trať“ vláčik po druhý krát a snahou organizátorov je z tejto jazdy vybudovať tradičné podujatie, ktoré Košičanom i návštevníkom mesta spríjemní deň pred samotným štartom Medzinárodného maratónu mieru. Okrem toho Košičanov čaká rušná Biela noc, do ktorej sa železničiarskou nocou svetiel zapojí aj Košická detská historická železnica. Program začne o 19:00 a potrvá do polnoci. Dopravu na nástupnú stanicu železničky do Čermeľa bude zabezpečovať retrobus spred budovy Košického samosprávneho kraja. Viac na www.detskazeleznica.sk

Zdroj: KHKV
Zuzana Lehotská – PR manažér
0905 496 426, khkv@khkv.sk, www.khkv.sk

Pridajte sa do diskusie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *