Váš železničný portál
Registrovať sa

OD PARY CEZ DÍZLE K RAILJETU

Česká republika 28.9.2014 6:12 milan Zobrazené: 2055

V sobotu 27.9.2014 sa v Breclave konali národné oslavy dňa železnice pod názvom „175 LET od PÁRY K RAILJETU“. Programu na pozvánke som neodolal a vyrazil som dačo pofotiť za neutešeného počasia aj so synom. Pretože Railjety máme už zmáknuté, venovali sme sa hlavne tej pare a dízlom. Tentokrát sa naším fototerčom stal „triangel“ neelektrifikovaných tratí medzi Breclavou, Lednicami a Valticami.


Pôvodne sme plánovali začať fotovačku úplne inde, ale značné meškanie vlaku do LEDNICE nám umožnilo si zdokumentovať aj rozjazd pary 423.009 zo stanice Borí Les.


Po nejakom čase sa para 423.009 z LEDNICE vracala späť. Počkali sme si ju pri vchodovom návestidle do Borího Lesa.


Motorový vozeň M120 idúci do LEDNICE bol tiež atraktívnym objektom pre cestujúcich a fotogravov.


M120 vracajúci sa z LEDNICE pred Borím Lesom bude po dlhšej odmlke určite dlho tešiť svojim atraktívnym vzhľadom mnoho fanúšikov železnice. Tak po oprave veľa šťstných kilometrov.


Druhým bodom pomyselného trianglu ktorý som so synom navštívil boli VALTICE. Zlatý klinec dňa bol Sergej T679.1600 v čele nákladného vlaku opúšťajúci Valtice smerom do Breclavi.


Náklad mal na postruku druhý Sergej T679.1168. Zdokumentoval ho pre Vás syn Milanko.


V medzistaničnom úseku Borí Les-Valtice sme si pofotili rakúsku paru 78.618. Ako vidno, o akciu bol obrovský záujem cestujúcich a aj fotografov. Vzhľadom na počasie to bolo prekvapivé.


Stíhali sme pofotiť aj osobný vlak odchádzajúci z VALTÍC na čele s papagájom 477.043. Potešili ma predovšetkým poschodové Retro vozne ČSD, na ktorých som denne dochádzal na priemyslovku. Krásny to bol pohľad.


A na záver tretí fotostop. Opäť sme sa vrátili na trať Breclav-LEDNICE. Pri vchode do POŠTORNEJ fotíme 314.303. Násvit z kategórie tragédia ale na tejto krátkej fotogenickej trati určite poteší každý vlak.


Fotodeň končíme opäť parou 314.303 medzi POŠTORNOU a Lednickými Rybníkmi.

Čo dodať na záver? Hádam len obrovská vďaka organizátorom, ktorí nám pripravili jednak atraktívne vlaky na trati, ale aj statické exponáty umiestnené v objekte depa Breclav.

Autor: eminem

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: OD PARY CEZ DÍZLE K RAILJETU

Pozor.Vlak zo dňa 28.9.2014 9:17

veľmi pekné fotky, veľmi dobré!
🙂 :slnko:

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *