Váš železničný portál
Registrovať sa

Pán Ing. Jiří Sedláček nás navždy opustil

Reportáže 11.9.2014 10:54 M262.061 Zobrazené: 3627

Som presvedčený, že takmer každý fanúšik parných rušňov sa už niekedy stretol s menom tohto nadšeného obdivovateľa parných lokomotív a „dušou“ v súvislosti s ich opravami dielňach ŽOS České Velenice, najmä však tých múzejných v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Boli tu opravené rušne (387.043, 475.1142, 498.106, 422.025, 534.0301, 354.1217) patriace Národnému technickému múzeu (NTM) v Prahe, ktoré bolo v tom čase jedinou organizáciou vlastniacou prevádzkové múzejné parné rušne. Generálnou opravou a uvedením do prevádzkového stavu po tomto termínu tu prešli aj ďalšie parné rušne, medzi nimi i slovenská Katka U36.003.

Ten, kto poznal Jiřího bližšie, vedel, že je nie len nadšeným priaznivcom parných lokomotív, ale aj obdivovateľom klasickej hudby a hry na klavír. Ja som sa s ním spoznal v roku 1978 ako člen výboru Sekcie pre históriu železničnej dopravy pri Odbornej skupine pre históriu dopravy Slovenského ústredného výboru dopravy a spojov ČSVTS, ktorá intenzívne spolupracovala s českou Skupinou pro dějiny a dokumentaci železnic při NTM v Prahe, ktorej členom bol aj Jiří Sedláček. Naším cieľom bolo vytvorenie národného železničného múzea, usilovná činnosť vyvrcholila založením Múzejného dokumentčného centra Východnej dráhy v roku 1983.

Odborná skupina usporiadala niekoľko akcií pre verejnosť. Jednou z nich bol nezabudnuteľný seminár konaný 28. septembra 1979 pri príležitosti ukončenia dielenských opráv parných lokomotív u bývalých ČSD a k 110. výročiu založenia ŽOS České Velenice. Jeho dušou bol práve pan Ing. Jiří Sedláček. Svojimi príspevkami sa na ňom prezentovali legendy éry parných lokomotív, akými boli už okrem spomínaného Jirky Sedláčka ešte páni Ing. Jindřich Hála (LD Praha střed), Ing. Jiří Mizerovský (ČKD Praha), Ing. Mareš, Ing. Karel Zeithammer a Ing. Milan Doubek (Východná dráha). Účastníky seminára do Českých Veleníc priviezol zvláštny parný vlak ťahaný múzejným albatrasom 498.106, späť do Prahy ho odviezlo Jirkou milované mikádo 387.043.

Jirka delil svoj život medzi parné lokomotívy a vážnu hudbu, v práci sa vypracoval až na prednostu dielní. Po ukončení činnosti sekcie sme sa už stretávali pomenej, viac menej náhodne, ale nezabudnuteľné sú aj jeho dve návštevy stretnutí historických železničných vozidiel na Rendezi v rokoch 2006 a 2008. Toto naše stretnutie v roku 2008 bolo teda naše posledné…

Stále sa mi nechce veriť tejto veľmi smutnej správe …. „Jirko, v mysli každého, kto Ťa poznal osobne alebo sa s Tebou stretol len príležitostne, budeš stále“.


Ing. Jiří Sedláček v salónom vozni na Rendezi 2. septembra 2006.


V roku 2008 sa Jiří Sedláček v Bratislave objavil opäť a bol aj pri oslave 25. výročia založenia MDC v Bratislave.


K semináru vo Veleniciach bol vydaný zborník prednášok.


Úvodná stránka zborníka s podpismi legiend éry parných lokomotív. Obrázok sa po kliknutí zväčší.


K 110. výročiu založenia dielní vo Veleniciach boli vydané tri obálky s témou ŽOS a známkami rušňov. Obrázok sa po kliknutí zväčší.


Legendárne Mikádo 387.043 na výstave parných rušňov u rotundy rušňového depa v Českých Veleniciach.


Jirkovo milované mikádo pózuje fotografom na vlaku s účastníkmi seminára.

Text a foto: © Jan Horník

Pridajte sa do diskusie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *