Váš železničný portál
Registrovať sa

Horúce novinky na železnici

Railpage.NET 30.12.2011 23:00 administrator Zobrazené: 6866

Dnes sa definitívne otočí posledná stránka kalendára na rok 2011 a preto sme pripravili exkluzívny článok v spolupráci so železničnými spoločnosťami, v ktorom vás prevedieme súhrnom pripravovaných zmien na obdobie ďalšieho kalendárneho roku. Top novinkou, ktorú nám prišla ukázať vrútocka žoska je dvojsystémová dvojička v nezvyčajnej farebnej schéme, ktorá sa v halách skrývala viac než rok, no technické pokroky ako tempomat, hydraulické brzdy, GPS navigácia, parkovacie resp. posunovacie senzory či schopnosť otočiť sa na šírej trati si vyžadujú určitý čas. Veľké vylepšenia v podobe vždy čerstvých informácii z internetovej siete, ktoré čakajú každého rušňovodiča na stanovišti v integrovanej LCD obrazovke si pochvaľuje nie len samotný personál ale aj upratovacie čaty. Ďalšou závratnou novinkou je mimoriadny preprah rušňov elektrickej trakcie v železničnej stanici Štrba na vlakoch kategórie Ex za „favority“ 731 z dôvodu zanesenia výfukového potrubia týchto strojov, ktoré je zapríčinené dlhodobým nevyužitím maximálneho výkonu. DOPLNENÉ


Prvý favorit, ktorý si bol prefuknúť komín bol 731.051.
Pre Railpage nafotil: Matej Jurík.


V nedávnej minulosti boli osadené na rušeň 754.004 zberače prúdu, ktoré rušňu umožňovali jazdiť aj na elektrinu aj na naftu, no po viacnásobnom strhnutí, ktoré bolo zväčša v úsekoch kde končí zatrolejovaná trať a začína trať bez trolejového vedenie ZSSK rozhodlo zberače odstrániť a prestriekať rušeň do firemného kabátu.
Pre Railpage nafotil: Matej Jurík.


Ďalšou novinkou na trati s jednosmernou napäťovou sústavou je táto šesťkodvojička, ktorá bola vyvinutá kvôli lepšej stabilite rušňa v oblúkoch a tichšej prevádzke.
Pre Railpage nafotil: Matej Jurík.


Osadenie nových motorov do motorových vozňov 812 zabezpečilo nárast výkonu o 600%.
Pre Railpage nafotil: Matej Jurík.


Keďže jeden pár zo šesťkodvojičky ostal voľný, klub historickej techniky sa rozhodol zapracovať a vybojoval si ju. Takúto dvojicu môžme vidieť pravidelne každý týždeň na trati 180 smerom na Ukrajinu, kde si kluby chodia po lacnejšie uhlie do svojich tendrov. Pre Railpage nafotil:
Matej Jurík.

A je to tu. Dvojsystémový dvojička s tempomatom, panoramatickým oknom, GPS a množstvom inovácií je tu! Prvé nasadenie sa odhaduje už na janurár 2012. Pre Railpage nafotil: Peťo Dirga.

Vysokovýkonný tablet, integrovaný v riadiacom pulte, umožňuje okrem iného aj surfovanie na internete. Pre Railpage nafotil: Michal Timko.

Revitalizácia železníc bude po novom pozostávať aj z transparentných privatizácií prostredníctvom bazárových služieb. (Obrázok sa po kliknutí zväčší.)


Po príchode nového predpisu prichádzajú železnice s novinkou prevzatou z ciest „daj prednosť zprava“.


Na moderné rušne radu 240 „Kýbel“ budú dosadené moderné a pohodlné postele, pre prípad odpočinku rušňovodiča

„Čím viac ľudí vozíme – tým sme stratovejší“ vzhľadom na toto pravidlo budú zavedené úsporné riešenia vozby.


Aj takto jednoducho vyzerá prevádzka na našom koridore s ETCS.

a na záver niekoľko farebných riešení rušňov rôznych dopravcov:

Nech sa starosť všetka zruší a nech vládne pokoj v duši. Čo bolelo nech sa zhojí, čo tešilo nech sa zdvojí. Aby boli v novom roku iba slzy šťastia v oku praje svojim čitateľom portál Railpage.net.

Pripravil tvorivý tím railpage.net
neoznačené snímky: Djexpres


Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: Horúce novinky na železnici

rdPP zo dňa 31.12.2011 9:05

Tá modrá Dvojička sa mi moc ľúbi 😆

Reagovať

MATOT zo dňa 31.12.2011 9:11

Jáj.Ďakujem za super článok.Perfektne som sa zasmial.Skoro ako keby bol 1.Apríl ! :he: 🙂 :byebye: 😆 🙂 😀 😀 :byebye: A aj ja vám prajem do toho Nového roku 2012 veľa úsmevných pohľadov na železnici,pekné počasie A čo najviac času stráveného pri svojich záľubách ! Len škoda že v tej ŽOS-ke nespravili s toho Trojičku ! To bi bolo ešte zaujímavejšie !
S pozdravom váš čitateľ : Martin Tomaník.( MATOT )

Reagovať

LuKo zo dňa 31.12.2011 9:59

Nejveselejší na tom článku je, že ty horké novinky na modré dvojičce až tak novinkami nejsou. Tempomat mají všechny peršingy a esa, jen se to jmenuje ARR (automatická regulace rychlosti). GPS mají svá vozidla vybavená především soukromníci, ale například i MÁV. „Něco jako“ navigace již také funguje v rekobrejlích a říká se jí GPS AVV. Notebooky jsou běžnou součástí výbavy strojvedoucích u soukromníků, někteří již experimentují i s tablety. Internet v nich je samozřejmost, pomocí mailů fírové přijímají informace o další práci. A vlaková dokumentace jim vyjíždí z palubní tiskárny.

Tak vše nej do nového roku a ať se i státní dopravci brzy dočkají „sci-fi“ technologií, které jsou jinde běžné :byebye:

Reagovať

Dr.Skipper zo dňa 31.12.2011 12:04

Posledné Cargo by veru ani v skutočnosti nevyzeralo najhoršie.

Reagovať

matias zo dňa 31.12.2011 15:17

GPS lokátory už majú aj CARGO mašiny, a tá dvojička bude možno časom nevyhnutnosťou, ak sa nebude používať niečo nové…

fotky sú super, naštastie sa nemusím báť že by sa mi niečo podobné stalo na Váhu, ako je na fotke 😡

Reagovať

tiger zo dňa 31.12.2011 17:38

palec hore

Reagovať

a-.m. zo dňa 31.12.2011 20:13

Výborne som sa zabavil. Inak hodila by sa sem skôr fotomontáž dvojičky z istej diplomovky na žilinskej trakcií, kde ako spôsob prestavby bolo zvolené roztrhnutie mašiny a vloženie vozňa s 25 kV výzbrojou medzi oba diely.

Reagovať

eminem zo dňa 31.12.2011 21:11

jasné-to by bolo, a obsluhovali by to vždy dvaja ako na striedavých pantografoch dakedy…..jeden by vedel písať a druhý čítať :glo

Reagovať

johny_pal zo dňa 31.12.2011 22:31

Ja by som sa len autora článku chcel opýtať: tá 750.182 je z tým vozňom „Bt“ na fotografií v žst. Skalica na Slovensku naozaj, či len fikcia?
Ak naozaj, na akých spojoch je táto zostava nasadená?

Tie 754 so zberačmi je len fikcia a tá prednosť sprava tiež, však?
Díky moc.

Reagovať

Martin Betak zo dňa 1.1.2012 0:22

všetko v tomto článku je fikcia, 750.182 v Skalici bola mimoriadne namiesto 813/810, z dôvodu ich poruchy.

Reagovať

Miro79 zo dňa 1.1.2012 12:33

Až na to lehátko na 240, to nieje fikcia. Osobne odskúšané.

Reagovať

DESPECT zo dňa 1.1.2012 15:22

no hlavne TURBO 812 s vykonom 1542kw hm 🙂 🙂 🙂

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *