Váš železničný portál
Registrovať sa

Tandem "kocúrov" súkromnej spoločnosti OKD v žst. Bánovce nad Bebravou

Fotoreportáže 25.7.2008 22:00 Ján Števanka Zobrazené: 2087

  V tejto mojej prvej fotoreportáži sa s vami podelím o zábery dvoch motorových rušňov súkromnej spoločnosti OKD. Táto fotoreportáž, ako aj zábery vznikli náhodou, no dúfam, že sa vám budú páčiť…

Pretože brigádujem a moja pracovná doba začína po 17:00 hod., tak som sa ako zvyčajne vybral do práce. Môj šéf mi dal nečakane voľno, čo ma potešilo, lebo sa mi v ten deň nechcelo pracovať. Cestou domov by mi ani vo sne nenapadlo, že pôjdem na železničnú stanicu. Mám k nej z domu blízko, šiel som sa tam len tak pozrieť a zbadal som ako práve prichádza tandem „kocúrov“ (740.407-2 + 740.674-7). Rušne viezli nejaké „kamene“ (inak to nazvať neviem, prepáčte). Spočiatku som pri sebe nemal fotoaparát, netušil som, ako dlho sa v stanici tento tandem zohreje … no po krátkom rozhovore s rušňovodičmi som sa rozbehol domov po „foťák“ a ostatné už išlo ako po masle. V nasledujúcich riadkoch vám prinášam fotky s krátkym popisom toho, čo sa dialo…


Pohľad na tandem motorových rušňov 740.407-2 a 740.674-7 … slnko mi prialo.


„Kocúr“ 740.674-7.


„Kocúr“ 740.674-7.


Pózujúca 740.407-2.


Už o chvíľu bol tandem pripravený na svoj výkon.


Štartovanie 740.674-7, vo vnútri sa už nachádza kolega tohto pána rušňovodiča J. Mám taký dojem že, prichádzali z obeda, či skôr z večere?


Medzitým, čo statočné srdce 740.674-7 už bilo, vna tejto mašinke sa ešte len malo prebudiť..


Títo rušňovodiči sa nechceli dať vyfotiť, dokonca ani podplatiť, aj keď to sami navrhli , ale nuda s nimi nebola, veď sami vidíte.



Medzitým 811.026-4 smerovala do železničnej stanice Bánovce nad Bebravou.

Z odchádzajúceho tandemu „kocúrov“ mám už len video nahrávané v mobile, takže kvalita nie je práve najlepšia, radšej ho neuvádzam. Pre mňa to bol zážitok, myslím, že celkom fajn strávený podvečer. Už mi zostáva len dúfať, že táto fotoreportáž nebude patriť medzi tie najhoršie…

Autor: Jukka.

Pridajte sa do diskusie!

Žiadny komentár k: Tandem "kocúrov" súkromnej spoločnosti OKD v žst. Bánovce nad Bebravou

eminem zo dňa 25.7.2008 22:30

hviezdna konštalácia chcela aby sa Ti nechcelo pracovať a mohol si nám priniesť túto reportáž.
Vyzerá to síce ako Tvoja prvotina ale aspoň na rozdiel od iných autorov som v texte konečne nenašiel žiadnu gramatickú chybu……asi sa Zuzka vrátila z dovolenky.
Chcem Ťa povzbudiť do ďalšej práce a vytrvaj v nastúpenom tempe aby si nám mohol aj naďalej prinášať ďalšie a ďalšie prvotiny

no a ešte som prekvapený z toho že zrovna tento súkromník jazdí s kocúrami radenými „za sebou“—-zvyčajne vidím mašiny spojene“riťou“ alebo spojené spolu „čumákom“-(zrkadlenie lokomotív)
zrejme nejaká príčina súvisiaca s tým valiacim sa kameňom ich prinútila mašinky otočiť tak ako je nafotené

Reagovať

Garin zo dňa 25.7.2008 22:41

ad eminem: práve som dodatočne, už po uverejnení editoval článok, chýb tu bolo požehnane (ale to je záležitosť skôr redakcie, než autora, zvlášť ak ide o prvotinu). Ty však považuješ za gramatické chyby iba prehodené písmená … no to sa netýka gramatiky, to sú „preklepy“ … a čo slová, gramatika, slovosled, štylistika? 😆

Reagovať

eminem zo dňa 26.7.2008 6:47

a vyjadrím sa teda aj k štylistike a pod.
autor článku text vypracoval na úrovni študenta strednej školy v 2-3.ročníka, možno to je pocta(ak je mladší) a možno sa aj urazí ak je starší.

Je vidieť že skúsenejší autori ako Garin majú texty oveľa sofistifikovanejšie.

Ale čo vnímam dost pozitívne je ten fakt že páni z „vážne naladenej“ a „prísnej“ redakcie sem dovolili uverejniť celkom zábavný snímok rušňovodiča-beduína to je to čo dáva tomuto článku korenie života-HUMOR.

no a ešte k autorovi by som do budúcna doporučil že vyspelý pisateľ by sa určite mal zmieniť(a určite sa to dalo zistiť od „beduínov“) o čísle vlaku, pravidelnosť vozby, štart a cieľ vlaku……a nie to len odbyť dvomi slovami: „nejaké šutre“
takýto spôsob písania totiž dodáva komplexné informácie pre čitateľa a nevyhradzuje sa len na strohé žlto-modré fotky

no a ešte k tým gramatickým chybám!!!
chyba je vždy chyba aj ked je to len preklep, možno to vyzerá že sa posmievam ale má to zas to pozitívum že si to autor opraví….

podľa mňa je tento web také isté oficiálne a verejne prístupné periodikum ako aj tlačené noviny (SME, Pravda) a tam uznajte – to vyzerá tiež BLBO ak sú tam preklepy – tie si múžme dovoliť mi neoficiálny prispievatelia……proste to vyzerá ako keby žitný z ďurianovou koktali :bla:

Reagovať

362.005 zo dňa 26.7.2008 7:33

ad eminem:
Príspevok od „Jukka“ je prvý. Myslím, že štylisticky podobné články som písal aj ja, keď som začínal. Bolo to preto, lebo som mal okolo 17 rokov a veľmi slabú slovnú zásobu. Časom, keď človek veľa píše, sa vypracuje. Ale aj napriek tomu si vďačne nechám prejsť svoj text „cenzúrou“ môjho otca „Palia“. Podobne je to s fotografovaním železnice, čím viac človek fotografuje, tým viac sa vypracuje. Autorovi článku prajem pevnú vôľu a verím, že mu podarí uloviť na tratiach ešte mnoho ďalších zaujímavých prepráv, ako táto s prepravou štrku do traťového zvršku.
:byebye:

Reagovať

Jukka zo dňa 26.7.2008 11:09

Ďakujem za cenné rady a komentáre k môjmu článku. Priznám sa, že aj napriek tomu, že som zmaturoval zo slovenčiny na 2, tak viem, že ta známka mi nepristane, ale vraví sa, že maturita je formalita. A pravdou je, že na tej škole, kde som chodil 4 roky tomu aj tak bolo, dokonca 7-mi neprešli, nechápem prečo 😆 , ale neprešli. Z písania článkov veľké skúsenosti nemám, aj napriek tomu, že som skoro rok písaval články pre jeden web zameraný na elektroniku, elektrotechniku a počítače ( väčšinou neboli úplne moje ). Preto si cením tieto rady od vás a moja snaha bude spočívať v tom, že sa k ním pokúsim priblížiť, čo najviac a každým pridaným článkom sa zdokonalovať.

Reagovať

kovac zo dňa 26.7.2008 18:36

No tak tu je cislo vlaku: 21. 7. 2008, 1. Nsl. 48730 Bystričany – Lúky pod Makytou. Jednalo sa o návoz štrku do 2. traťovej koľaje Lúky pod Makytou – Horní Lideč ČD pre Trnavskú stavebnú spoločnosť, ktorá prevádzala opravu koľajového zvršku po nehodovej udalosti.

Reagovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Zadajte správnu hodnotu *